be de fr it nl pl pt ru sv uk zh en
Specificeer een verbinding met een ander exemplaar van Juggluco; Juggluco op een apparaat zendt data via IP/TCP naar Juggluco op een ander apparaat. Om een verbinding te vormen moet een van de Juggluco’s luisteren op een poort en het andere exemplaar van Juggluco contact maken met die poort. De poort van de Juggluco die je nu gebruikt stond in het vorige schermpje (linker midden menu→ Kloon). In het huidige schermpje wordt de poort aangegeven waarmee deze Juggluco contact maakt als het zelf actief contact maakt.
Als het exemplaar van Juggluco dat je nu gebruikt niet kan luisteren op een poort, selecteer “Active Only“. Als de andere kant niet kan luisteren op een poort, selecteer “Passive only”, in andere gevallen vink “Beide” aan. De Juggluco aan de andere kant moet het omgekeerde aangeven: Passive only als hier Active only werd aangegeven, Active only als hier Passive only werd aangegeven en Beide als hier Beide werd aangegeven.
Als het huidige exemplaar van Juggluco actief contact maakt, moet de IP aangegeven worden. Als dat apparaat meerdere IPs heeft geef er dan meer aan. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de verbinding thuis via het thuis netwerk gaat en op andere plaatsen via een persoonlijke hotspot. Geef nooit de IPs van meerdere apparaten; in dat geval wordt een gedeelte van de data verzonden naar het ene en een ander gedeelte naar het andere apparaat.
hostname: Geef één hostnaam op in plaats van IP's. Hierdoor wordt de verbinding afhankelijk van een nameserver en dus langzamer en onder invloed van verstoring van de nameserververbinding. Dit moet alleen worden ingeschakeld als je geen statisch IP-adres kunt configureren en deze hostnaam automatisch aan het dynamische IP-adres wordt toegewezen.
In alle gevallen op “Active only” na, kun je Detecteer aanvinken; in dat geval slaat Juggluco de eerste IP op die contact maakt met Juggluco.
Op twee manieren kan bepaald worden wie contact maakt:
Selecteer “Test IP” om te testen op de IP;
Selecteer “Test Label” om enkel een verbinding te vormen als de andere kant hetzelfde label aangegeven heeft.
De verbinding kan gebruikt worden om te ontvangen of te zenden. Selecteer “Ontvang van” om data te ontvangen van deze verbinding. Om te zenden naar deze verbinding, moet je aangeven welke data verzonden wordt:
Hoeveelheden: dosis, eet en sport data;
Scans: data ontvangen door de sensor te scannen (scans en history);
Stream: data ontvangen via Bluetooth van de sensoren.
Soms is er al data aanwezig op het ontvangende apparaat. Aangegeven kan worden tot welke datum deze data aanwezig is.
Begin: geen data aanwezig
Nu: alle data aanwezig
Een specifieke datum bepaald door de beginpositie van het scherm.
Als een data bron wordt toegevoegd aan een bestaande verbinding, betaald deze datum enkel de toegevoegde data bron. Bijvoorbeeld, als Scans en Stream al naar deze verbinding verzonden worden en Hoeveelheden wordt toegevoegd, bepaald deze datum enkel vanaf welke datum Hoeveelheden verzonden worden.
In het geval dat twee apparaten verbonden zijn via een onveilige verbinding, kan de data versleuteld en ondertekend worden door aan beide zeiden hetzelfde (maximaal) 16-letterige wachtwoord aan te geven.
In de eenvoudigste situatie horen alle verbindingen tot je thuis netwerk en kunnen lokale IPs gebruikt worden. Het is ook mogelijk over internet via Wi-Fi een verbinding te vormen. In dat geval moet je de handleiding van je modem nazien om uit te vinden hoe een externe poort doorverwezen (forwarded) kan worden naar een IP en poort binnen je thuis netwerk.
Twee smartphones verbonden via een mobiele data verbinding over internet, kunnen rechtstreeks met elkaar verbonden worden, als een van hen op een netwerk poort kan luisteren. Als geen van beide die mogelijkheid bezit, kunnen ze toch met elkaar communiceren via een derde apparaat. Een mogelijkheid is Juggluco te draaien op een derde Android apparaat dat thuis via een modem met het internet verbonden is en beide smartphones daarmee te verbinden. Een andere mogelijkheid is een command line programmaatje behorende tot Juggluco op een computer te draaien (bijvoorbeeld je PC or Amazon AWS): https://www.juggluco.nl/Juggluco/cmdline/index.html
Voor een poort forwarding handleiding, zie:
https://portforward.com/how-to-port-forward/
https://stevessmarthomeguide.com/understanding-port-forwarding/
Het is mogelijk glucose waarden via Bluetooth te ontvangen, op een apparaat zonder NFC, op de volgende manier:
Initialiseer de sensor via NFC op een apparaat met NFC;
Zendt de scan en stream data naar het apparaat zonder NFC;
Keer de richting van de stream data om in de betreffende kloon verbindingen;
Zet “sensor via Bluetooth” UIT in het apparaat met NFC en AAN in het apparaat zonder NFC;
Zet Bluetooth aan in het apparaat zonder NFC.
In deze opzet scan je met een apparaat en ontvangt een ander apparaat glucose waarden via Bluetooth, maar in beide apparaten moet alle sensor data aanwezig zijn, dus beide apparaten moeten zowel scan als stream data ontvangen. Je moet altijd stream data terugzenden naar het NFC-apparaat en scan data naar het apparaat zonder NFC, anders kan oude authenticatie data gebruikt worden of nieuwe gegevens overschreven worden met oude.
De hoeveelheden hoeven niet overgezonden te worden.
De netwerkspecificatie aan beide zijden, moet precies aansluiten; een enkele afwijking kan de overdracht onmogelijk maken.
Het kan zijn dat de verbinding vast loopt en gereset moet worden door WIFI uit en aan te zetten (soms moet het meerdere keren gebeuren voordat het netwerk weer werkt). Ook moet weleens op Sync gedrukt worden.
Het veranderen van een activeonly-passiveonly verbinding naar beide of andersom kan uitmaken. Een horloge-smartphone verbinding over Bluetooth werkt bijvoorbeeld enkel als het horloge activeonly is en de smartphone passsiveonly. Over mijn WIFI thuis netwerk, werkt beide ook.
Er moet rekening mee worden gehouden dat IPs veranderen als de netwerkverbinding verandert.
Een verbinding via het thuis netwerk gebruikt andere IPs dan een verbinding via een persoonlijke hotspot.